om färgtrappan

Jag har alltid haft en passion för färg och ett torp gav mig även en passion för att vårda hus.
I det där gamla torpet föll pusselbitarna på plats. Att ta vara på äldre måleritekniker – och anpassa det in i våra moderna miljöer var något jag ville ägna mer tid åt.

Jag heter Maj-Liz Marcusson och startade Färgtrappan för att kunna ägna ännu mer tid åt färg och färgsättning. Tidigare har jag målat mycket möbler och väggar med färger av varierande kvalitet. Miljöaspekten är en viktig del och sökandet efter en helt miljövänlig färg blev mer och mer viktig.
Hösten 2011 kom jag i kontakt med Milis Ivarsson med familjeföretaget Av jord, som tillverkar ”Färg i påse”.

Färg i påse är en torr färgmix av olika jord- och mineralpigment där du själv tillsätter vatten, ägg och rå linolja till en äggoljetempera. Klimatsmart på alla sätt! Inga farliga tillsatser i färgen och eftersom man blandar till den hemma, transporterar man inget vatten. Smart tyckte jag, provade färgen och fastnade för dess fantastiska egenskaper. Upptäckte dessutom att dessa kulörer passar minst lika bra i moderna miljöer som äldre vilken gjorde den till ett naturligt färgval för mig och min verksamhet inom färgsättning. 

Jag blev återförsäljare med butik på Sundsby säteri 2012. Sedan nov 2017 har jag butiken i Timmervik (söder om Stenungsund) där du kan hitta både äggoljetemperafärg med tillbehör och få råd och hjälp med färgsättning. Jag anordnar även målarkurser. Vill du ha hjälp att måla kan jag nu också erbjuda måleritjänster.

 

Välkomna till Färgtrappan!

 

m-l

Maj-Liz Marcusson

Färgtrappan
Tel. 0703-83 80 34
info@fargtrappan.se
www.facebook.com/fargtrappan/
www.instagram.com/fargtrappan/

Färgtrappan är godkänd för F-skatt

 

 

butik    färgsättning och kurser    nyheter    äggoljetempera